Få hjälp med bouppteckning i Sölvesborg

15 juni 2022 patrick pettersson

editorial

När era föräldrar går bort är det upp till dig och dina syskon att ta hand om bouppteckningen. En bouppteckning visar vad den som gått bort har ägt och om det finns några skulder. Det går att göra en bouppteckning på egen hand och då ska denna skickas till Skatteverket inom fyra månader efter dödsfallet.

Det är dock inte alltid möjligt att lösa bouppteckningen på egen hand och ibland kan det vara klokare att vända sig till en jurist. För att få hjälp med bouppteckning i Sölvesborg kan du kika in här: https://www.juristenjeppsson.se/bouppteckning/.

 

Att röra dödsboet

Att ta någonting ur dödsboet innan bouppteckningen är gjord är inte tillåtet. Det är först då bouppteckningen går igenom som arvet övergår till arvingarna. Rent tekniskt tillhör alla saker dödsboet till dess att bouppteckningen har gått igenom. Ett undantag kan vara om det behöver tas ut pengar från dödsboet för att kunna betala exempelvis en bostadshyra eller kostnader i samband med begravningen.

Om du tar hjälp med bouppteckning i Sölvesborg kan du höra dig närmare för med din jurist eller begravningsbyrå för att vara säker på att du gör rätt.

 

bouppteckning

 

Skönt att hålla någon i handen

Att ta hjälp med er bouppteckning kan det finns många skäl till. Särskilt då det finns inre stridigheter i en familj eller då sorgen är så djup att det är svårt att finna handlingskraft kan det vara skönt att ha någon att hålla i handen. Ingen vill att det ska bli sårigt över tillhörigheter, men när sorgen är på besök kan den bäste stirra sig blind på ett föremål med affektionsvärde.

Det är synd om en sådan sak ska komma i vägen för goda relationer. Ofta kan du boka ett kostnadsfritt första möte med en jurist för att få rådgivning i hur du och dina syskon kan gå vidare.

Fler nyheter