Kontorsstädning – en förutsättning för trivsel

Många faktorer inverkar på hur bra vi trivs på jobbet. Stimulerande arbetsuppgifter, trevliga kollegor och schysta villkor är nog viktiga aspekter för många. Utöver detta finns mindre uppenbara saker, som kanske inte är det första vi tänker på, men som likväl spelar stor roll för vårt välbefinnande. Kontorsstädningen, till exempel. När du kämpat dig upp ur sängen, fäktat dig fram genom kollektivtrafiken och andfått avverkat trapporna upp till kontoret vill du nog inte att det första du ser när du sätter dig tillrätta ska vara ett lager av damm på skrivbordet, eller en koloni av dammråttor som samlats vid dina fötter.

 

Ingen uppskattar ostädade toalettutrymmen

Nåja, tänker du, lite damm har väl ingen dött av. Men hur är det då med det delade toalettutrymmet? Det spelar ingen roll hur dagen tett sig i övrigt, om du under en välbehövlig paus upptäcker att toaletterna inte rengjorts ordentligt, eller att ingen tagit ansvar för att fylla på lagret av toalettpapper. Arbetslivet kan vara stressigt nog, utan att vi också ska behöva uppleva mindre sammanbrott när vi går på toaletten. Vissa saker ska bara fungera, och regelbunden och noggrann rengöring av toaletterna tillhör definitivt den kategorin.

 

 

Städade lokaler ger ett positivt intryck

Från arbetsgivarens perspektiv skickar mängden resurser som läggs på att skapa en behaglig arbetsmiljö ett viktigt meddelande till anställda. En ombonad miljö som hålls ren och fräsch signalerar att företaget bryr sig om människorna som jobbar där. Med ett väl omhändertaget kontor kommer du att märka att dina anställda trivs bättre på jobbet, och får en mer positiv bild av företaget generellt. För företagskunder och andra besökare är såklart också rena lokaler, mötesrum osv. a och o för att göra ett bra intryck. Söker du kontorsstädning i stockholm och vill få anpassad hjälp som passar dina behov? Då kan du till exempel anlita Stockholms Allstäd AB.

patrick pettersson