Välj en bänkvåg när noggrannhet är A och O

23 september 2019 patrick pettersson
Välj en bänkvåg när noggrannhet är A och O

När man arbetar i köket, oavsett om det är professionellt eller i sitt eget hem, vill man att det man tillagar ska bli så bra som möjligt. Därför är det många gånger viktigt att man följer receptet till punkt och pricka. Med vanliga mått, som decilitermått och liknande, är det svårt att få mängden så exakt som man kan behöva. Då är det lämpligt att istället använda en bänkvåg. Med en elektronisk bänkvåg av bra kvalitet kan man vara säker på att få exakt samma mängd varje gång – och därmed ett lika bra resultat vid varje tillfälle.

 

 

Lika exakt oavsett viktens storlek

 

För den som arbetar i restaurang eller i storkök blir det extra viktigt att få ett exakt resultat. Det är många gånger stora mängder som ska tillagas på en gång och det fungerar helt enkelt inte att stå och måtta upp varje ingrediens lite i taget. Förutom att det inte blir så exakt som man vill är det också tidsödande. Det finns vågar som klarar att väga varor från så låg vikt som 0,2 g och ända upp till 25 kg. Allt för att fungera för såväl små detaljer som storkok. 

 

Olika vågar för olika behov

En bänkvåg som används i kök ska vara vattentålig, lätt att torka av och fungera snabbt. Du vill inte behöva stå och vänta på att vågen känner av vikten när du är mitt uppe i matlagningen. Med en elektronisk våg av god kvalitet kan du få mycket bra hjälp i köket. Det finns även bänkvågar som är avsedda för exempelvis paket eller brev. Att en försändelse inte kommer fram eller tingar en extra avgift på grund av att man inte frankerat tillräckligt är ingen rolig historia, varken för avsändare eller mottagare. Ett stort utbud av bänkvågar kan du till exempel hitta hos Vågexperten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler nyheter