0

Vad gör en psykolog?

En person som arbetar inom området för terapi och psykologi har gått en lång utbildning för att bli legitimerad psykolog. En psykolog kan ha många olika områden eller bara några få, som denne har valt att specialisera sig och arbeta inom.

Många psykologer jobbar idag aktivt med KBT till exempel. Detta står för kognitiv beteende terapi och är en omtyckt och väl beprövad terapimetod som går att utföra och få för olika typer av problem. Utbrändhet, stress, alkoholmissbruk och så vidare. En psykolog finns till för att hjälpa människor genom svåra stunder och för att personen i fråga ska få verktyg till att hantera problemen när de uppstår. 

 

Alla förtjänar rätt hjälp

Behöver man en terapeut eller psykolog som utför KBT i malmö till exempel, så är det ingenting svårt att finna flera olika sådana. Särskilt när det gäller de lite större städerna i landet, för där är ju självklart urvalet lite större och kanske även bredare än i resten av landet på de lite mindre orterna. Men alla människor har rätt till att få den sortens hjälp som de behöver, oavsett var någonstans man bor. 

 

 

Ett gemensamt och aktivt arbete mellan psykolog och patient

Att gå till psykolog för att få hjälp är inte något som är helt lätt. Det krävs mycket jobb av den person som ska genomgå terapin, man kan inte förvänta sig att psykologen ska göra allt bra åt en. Om man väljer att gå i KBT till exempel så innebär det ett aktivt och gemensamt arbete mellan psykolog och patient. Det kan vara riktigt jobbigt att genomgå, för det är ingenting som är särskilt lätt, speciellt inte för patienten själv.

Man ska ta reda på, tillsammans, varför man mår som man gör och hur de problem man har, har uppkommit. Sedan ska det redas ut vad man kan göra åt dessa. 

patrick pettersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *