Tredjepartslogistik i världsklass

24 maj 2021 Lily Hansen

Vad är logistik? Du kanske tänker på logistik som en transport av något, som en pall med gods på en lastbil eller resande på ett tåg. Men logistik är egentligen allt som har med förflyttning att göra. Även avfallshantering, planering och lagring kan falla under ramen för logistik. Det är något som underlättar för logistiken och som är förutsättningar för att logistiska lösningar ska fungera.

Men vad är tredjepartslogistik? Eller 3PL som det kan förkortas. Jo, logistik är en förflyttning av något. Och tredjepartslogistik är en partner som träder in mellan två parter för att frakta det som önskas, mellan dem. Du kanske har ett företag som gör gipsskivor, som du säljer till en byggmarknad. Då är du en part i logistikflödet och din kund är en annan part. Om du då anlitar ett fraktbolag för att hämta gips hos dig och lämna hos din kund så är det tredje parten.  

 

 

Lastbilar och lager

Ett företag som utför tredjepartslogistik kan vara upplagt på flera olika sätt. Det kan vara ett företag som endast har lastbilar, för att frakta gods fram och tillbaka mellan beställaren och dess leverantör eller kunder. Men man kan även ha fler val på sin meny. Man kan exempelvis erbjuda sina kunder viss lagring, inventering, avrop, hjälp med dokument och annat. Det är alltså ett företag som arbetar med tredjepartslogistik i världsklass, helt enkelt.

Var hittar du då en passande partner inom logistik? Med en enkel sökning på internet kan du hitta exempelvis https://www.hillmerslogistik.se/ och andra företag, som alla är experter inom området. Vilket företag du väljer beror på var du finns i landet och vilka tjänster du önskar dig. Om du behöver lagring så kan det exempelvis vara viktigare att du hittar ett företag som har allt det, än om du hittar ett fraktbolag som är några kronor billigare per frakt. 

Fler nyheter