Studera till tandläkare i Sollentuna

19 april 2021 patrick pettersson

För den som inte är insatt och intresserad av tandvård kan det vara obegripligt hur du kan drömma om att bli tandläkare. Att sitta hela dagarna och arbeta i okända människors munnar kan verka högst avskräckande. För att inte tala om ljudet på tandläkarborrarna som får mångas nackhår att resa sig, även om det inte ens är ett eget besök hos tandläkaren som är på tapeten vid det tillfället.

Ändå är Tandläkare Sollentuna det som många drömmer om att bli, och tur är det så att du får möjligheten att boka en tid hos en riktigt bra och professionell tandläkare i din stad. För hur hade det sett ut annars? Skulle du ha gått tillbaka till gamla tider där du fick gnaga på en gren för att borsta tänderna. Dra ut onda tänder med hjälp av ett snöre och en dörr, istället för att laga dem. Eller sätta in välsnidade trätänder i munnen, när du tappat eller dragit ut en tand.  

Länge men väl värt

Banan för att bli tandläkare är så pass lång att du verkligen bör veta att det är rätt yrke för dig. Men du behöver inte vara orolig för om du är intresserad av yrket så finns det mycket som du kan läsa på innan du söker. Du har även mycket praktik under utbildningen så att du i lugn och ro kan få prova på hur arbetet fungerar, innan du tar dig an riktiga patienter. På det viset kan du känna dig trygg och lugn inom ditt yrke.

Men om du känner att du under resans gång blir mer och mer intresserad av annat inom tandvården än tandläkaryrket så finns det många olika specialiteter som du kan välja bland. Kanske vill du arbeta med tandimplantat, tandreglering eller liknande. Det finns mycket att göra inom alla områden i Sollentuna med omnejd. 

Fler nyheter