Spar pengar med regelbunden service

Det är viktigt att regelbundet tänka på att serva sin bil. Visst kostar det en hel del men i det långa loppet sparar man pengar. Bilar som inte servas regelbundet brukar dessutom ha en högre bränsleförbrukning än de som servas när de ska. Att byta olja brukar ha inverkan på hur mycket bränsle bilen gör av med. Visst kan man kolla olja, spolarvätska och däcktryck själv men det finns andra moment i bilservicen som kräver kunniga mekaniker och rätt verktyg. Försäkringsbolagen kräver att bilen regelbundet servas annars gäller inte försäkringen om skada skulle uppstå.

 

Det lönar sig i längden

Har man en nyare bil så krävs det specialistkunskaper vid service. Att försöka utföra momenten själv riskerar snarare att orsaka skador på bilen. Det skulle kunna bli både dyrt och farligt om motorn skadas. Anledningen till att bilen regelbundet ska servas är för att upprätthålla säkerheten för förare, passagerare men även medtrafikanter. Att regelbundet undersöka sin bil och att underhålla den gör att man många gånger ligger steget före och kan upptäcka felen innan de uppstår. På så vis undviker man att farliga situationer uppstår med motorhaveri etc. Det är dessutom betydligt billigare att göra en service i stället för en stor bilreparation. 

 

 

Dyrast kan ibland vara billigast

Vill man serva sin bil ska man först begära en kostnadsfri offert från olika bilverkstäder. Timpriset kan skilja sig rejält men det finns också annat som spelar in. Det finns exempelvis Bilservice i Hudiksvall som erbjuder lång garanti på reservdelar och vägassistans vid punktering, bensinstopp eller motorhaveri i service-priset. De dyrare verkstäderna kan ibland också utföra arbetet snabbare då de har bättre verktyg och ordentligt utbildad personal. Fråga därför också om hur lång tid verkstaden behöver på sig för att utföra uppdraget. En bra idé kan vara att kolla olika kundrecensioner, som kan vägleda i valet av verkstad.

jonas olsson