Sov tryggt med en nattlampa för barn

21 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Drömmarnas värld kan vara det bästa och värsta som finns. I en bra dröm kan man göra allt. Sväva uppe bland molnen, rida på enhörningar, eller varför inte träffa en dinosaurie. Det är det som är det fina med drömmar. De låter oss göra det vi inte kan göra i verkliga livet. Men tyvärr är inte alltid drömmar så trevliga. Ibland har vi istället mardrömmar. Mardrömmar som ständigt väcker en i rädsla och panik.

För att göra det lite lugnare kan man ha en nattlampa för barn. En ljuspunkt som ger ditt barn den trygghet det behöver när nätterna känns läskiga. Istället för att vakna upp i ett mörkt rum, så vaknar de till ett mjukt sken och kan tryggt se sig omkring. Ibland kan det räcka, eller så var det ändå för obehagligt och barnet vill gå in till sin mamma eller pappa. Nattlampan kan ge ditt barn tryggare nätter. 

 

image

Det finns en för alla 

Har ditt barn någon favoritkaraktär? Eller kanske ett favoritdjur? Då är det givet att det är just det du ska skaffa som nattlampa, det finns nattlampor i många olika modeller att köpa. Som i form av ett djur, bil eller en liten docka. Varför inte sätta dig tillsammans med barnet och hitta den perfekta lampan? Det blir roligare om de får vara med och bestämma själva.

Givetvis finns det även olika sken och styrka på ljuset från lamporna. En del vill bara ha ett mjukt dovt sken att lägga ögonen på. Andra vill ha en lampa som lyser upp i rummet. Du behöver inte heller oroa dig för att ditt barn ska bränna sig. De flesta använder sig idag av led-lampor. Så trots att lampan är igång hela natten kommer den inte vara brännhet på morgonen. Det minskar även risken för att det skulle kunna vara brandfarligt.

Fler nyheter