0

Sätt stilen med rätt handskar

Kyliga höstvindar och vintrig snålblåst kan inte sällan få frusna nordbor att längta till sydligare breddgrader och varmare klimat. Men det skandinaviska vädret för med sig en hel del positivt också – bl a möjligheten att kunna piffa till sin outfit med ett par riktigt snygga handskar. Handskar finns att få tag på i en mängd olika modeller, material och utföranden, med alltifrån rejäla arbetshandskar till mer välskräddade varianter i mjukt skinn. Det är dels ett funktionellt plagg att hålla händerna varma med, men också en utmärkt accessoar att lyfta sin stil och sin klädsel med.

 

Välj rätt storlek och material

Vid köp av nya handskar gäller det förstås att tänka till kring hur och när du ska använda dem. Kommer de att utsättas för mycket slitage och således behöva vara tillverkade av ett tåligt material? Eller ska de kanske främst användas på väg till och från jobbet? Ett par grövre handskar kan vara att föredra om du t ex ska använda dem mycket ute i naturen, medan ett par mer sofistikerade läderhandskar kan passa bättre till en snygg och dressad jobbklädsel. Tänk också på att välja rätt storlek, då både för stora och för handskar och vantar kan göra att du fryser om händerna. Vid köp av läderhandskar kan det vara bra att gå ned en storlek, eftersom skinnet ofta töjer sig vart eftersom du använder dem. 

 

 

Svarta, bruna eller någon härlig accentfärg?

Handskar i klassiska kulörer som svart och brunt fungerar alltid och passar till det mesta. Men ibland kan det också vara kul att pigga upp sin outfit med handskar i en roligare och starkare färg som bryter av och skapar en härlig kontrast. Vad säg t ex om ett par ljusblå läderhandskar? Eller varför inte testa ett par knallröda, lila eller kanske senapsgula? Färg gör dig glad – så våga testa!

patrick pettersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *