Samhället behöver stål

Om du har behov av att köpa stål och metall behöver du vända dig till ett pålitligt företag med lång erfarenhet i branschen. Välj en seriös leverantör. För alla som inte är insatta i handel med stål och metall, kan det vara svårt att greppa hur enormt mycket vi behöver och använder av detta för att bygga och vidareutveckla samhället. Det behöver väl inte ens nämnas att stål och metall ingår i de flesta typer av byggnationer, exempelvis. Tänker vi någonsin på hur mycket stål och metall som går åt till vårt välfungerande svenska vägnät? Metall köps och säljs i alla former. Som balkar, runda rör, plattstänger, rundstänger, fyrkantsstänger. Det krävs en hel del fackkunskap för att få grepp om detta.

 

Kvalitetsmärkta produkter

Det kan ju kännas som en utmaning att Köpa Stål. Det är därför det är så bra när produkterna är försedda med CE-märkning. En CE-märkning innebär att tillverkaren eller importören har följt EU-direktiven vad gäller grundläggande krav som finns på marknaden. När en produkt är CE-märkt ansvarar tillverkaren för att den är hållbar så länge användaren har följt instruktionerna. CE-märkningen började användas i mitten av nittiotalet, men hette till en början EG-märket. Kvalitetsmärkning är så klart en trygghet för köparen.

 

 

Världsledande stålproducenter

I Sverige har vi Sandvik som är väldigt bra på sömlösa rör. Outokumpu Stainless är duktiga på rostfri plåt och höglegerade specialstål, och Fagersta Stainless – inte långt därifrån – har lyckats bra med att producera valstråd i Europa. Carpenter Powder Products har blivit superbra på pulverstål. Ovako har bra koll på kullagerstål och SSAB håller sig uppdaterade vad gäller produktion av höghållfasta stål och slitstål. När vi dessutom kan lägga till att Suzuki Garphyttan är proffsiga på ventilfjädertråd och att man i Ramnäs fixar jättebra kättingar – ja då kan vi konstatera att vi är väldigt bra på stålproduktion i Sverige.

Lily Hansen