0

Rubiks kub, Megaminx och annat som stimulerar hjärnan

Det finns många spel och prylar som kan ge rolig och givande hjärnträning. Man kan antingen ägna sig åt spel på konsoller och telefoner eller så kan man skippa skärmarna och ägna sig åt mer klassiska utmaningar. Det kan till exempel vara i form av korsord, Sudoku eller en Rubiks kub.

De gör att hjärnan arbetar med problemlösning och uträkningar på lite olika sätt. Genom att träna sin hjärna så får den stimulans och blir därmed mer effektiv när det kommer till exempelvis problemlösning, något som man kan ha mycket stor användning av i sin vardag. Ett annat plus som kommer av korsord, Rubiks kub och liknande är att de kan minska stress och fungera som avkoppling.

En kub som alla kan lösa

Rubiks kuber har i decennier erbjudit utmaningar för både vuxna och barn, samt har även framkallat viss frustration över önskan att lyckas lösa den kluriga kuben. Det finns flera sätt man kan lösa kuben och man behöver inte, som vissa tror, vara ett geni för att lyckas. Har man lite sämre tålamod så kan man lära sig knep och lösningar som andra kommit fram till, är man lite mer envis så gäller det helt enkelt att fortsätta försöka till dess att man klarar det. 

Stegvis svårare utmaningar

Har man lärt sig lösa en Rubiks kub och känner att man vill ha en ny utmaning så kan en Megaminx vara ett bra steg i utvecklingen.

En Megaminx bygger på samma princip, att man vill få en och samma färg så samtliga sidor. Den stora skillnaden är dock att i stället för att vara kubformad så är Megaminxen en så kallad dodekaeder, det innebär att den har 12 sidor, 20 hörn och 30 kanter. Köp Megaminx kuber hos MasterCubeStore, de erbjuder förutom sitt fina sortiment även snabba leveranser samt mycket förmånliga priser.

Cecilia Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *