Påskvanorna som leder raka vägen till tandläkaren i Järfälla

29 mars 2021 Mikael Barani

Äntligen är snart påsken här. Denna högtid då vi – förhoppningsvis – möter den tidiga våren när den knackar på dörren. 
Naturligtvis så kommer april se till att hålla oss på halstret så att vi inte tar ut segern i förskott. Först ska vädret pendla upp och ned ett tag innan vintern verkligen släpper sig stenhårda grepp om våra arma kroppar.

Hur ser dina gaddar ut?

Påsken innebär också god mat och gott godis för de flesta av oss. Det blir ett frossande i ägg och kanske med höjdpunkter så som Janssons frestelse. Med andra ord är det en kulinarisk fest som brukar avslutas med ett mindre än nyttigt intag godis. Dock är det ju bara påsk en gång om året, så det kan vi kanske unna oss själva.

Skulle det dock plötsligt mola i tanden medan du sitter och snaskar kan det vara dags att besöka en tandläkare Järfälla. För, handen på hjärtat, är det inte så att många av oss slarvar med munhygienen rätt ofta? Äter vi dessutom mycket godis, mer än under bara påsken, är risken stor att vi sliter hårt på tänderna.

Den moderna kosten är dessutom fullproppad med kolhydrater vilket i kroppen också ombildas till socker. Inte undra på att vi får problem med hälsan – det är svårt att undvika om man käkar produkter istället för råvaror.

Se därför till att ta hand om dina tänker på allra bästa sätt genom att göra kolhydrater till något som är mer fest än vardag. Fett och protein är mycket snällare mot både tänder och kroppen, förutsätt att man äter rätt sorts fett och protein. 

På så sätt ökar du dina chanser till ett liv där du och din kropp får leva länge och hälsosamt. För vi vill ju alla kunna fortsätta att lyfta och hålla om våra barnbarn så länge det är möjligt.

Fler nyheter