0

Med rörinspektion.nu har du kontrollen

Har du märkt att det luktar illa ur avloppet och att vattnet rinner ner mycket långsamt, kan du behöva göra en rörinspektion. Brukar du inte göra det med några års mellanrum, kan det vara på tiden att kolla upp en rörfirma på nätet, exempelvis rörinspektion.nu. Det är lika viktigt som gräsmattan och stenläggningen att rörledningarna är i gott skick.

Kontakta en rörfirma och be dem inspektera rörens funktion och kondition. Är rören fina kan du bara låta dem göra en stamspolning, så har du klarat av hela avloppsbekymret direkt. I annat fall får du fundera på om du vill byta ut något rör eller låta det vara. Du bestämmer ju själv, men att du har kontrollen är viktigt.

 

Rörfilmning, ritningar och protokoll

En auktoriserad rörinspektör har både kunskap och erfarenhet. Du kan lita på beskeden du får. Dessutom filmas rören invändigt med en särskild kamera, så du får en dokumentation som inte kan missförstås.

Det är faktiskt så att kameran kan ge en fullständig ritning över hur rören är dragna i fastigheten, för bilderna skickas till en dator. Du får slutbesiktning på rörinspektörens arbete, och det kan vara bra när du en gång säljer huset att kunna visa alla dokument.

 

 

Du kan spara pengar

Inte nog med att du kan använda ditt ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden vid en rörinspektion. Du kan också få tips om hur du ska göra för att hålla rören i bästa skick framöver. Du sparar pengar om du kan undvika kostsamma vattenläckor i huset.

Kanske är det tillräckligt att göra en stamspolning, så att alla intorkade smutsrester och fettklumpar löses upp och försvinner. Spolningen görs inte med kemiska medel, utan bara med högtryck och hetvatten. Det är miljövänligt och håller rören i trim. Undviker du att spola ner stekflott och kaffesump i vasken har du fina rör länge.

patrick pettersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *