Konst med fönster med spröjs

advertorial

Det är inte så lätt för alla att veta just vad spröjs är. Om det inte är något man har själv och inte heller varit med och köpt nya fönster så är det inte helt självklart. Men spröjs är delningarna man kan ha i ett fönster. Det kan finnas olika många delningar och även finnas mönster i dem. Det är inte ovanligt att se dessa på hus utmed landsvägar och på bondgårdar. Det är därifrån de har fått smeknamnet “bondefönster’’. Men trots det passar de såklart in överallt. 

Spröjs kan man ha på de flesta olika modeller av fönster. Vill man ha fönster spröjs som är vackra men samtidigt praktiska ska man givetvis välja sidohängda fönster. De sidohängda fönsterna är väldigt enkla och tacksamma att ta hand om. Alla problem man tidigare haft med att komma åt överallt blir som bortblåsta. Dessutom passar de i många olika hem. 

 

image

 

Konst som passar dig 

Om man har ett eget hus bryr man sig ofta om dess utseende. Man vill att allt ska matcha och vara fint tillsammans. Man kan många gånger göra väldigt mycket för att förbättra utseendet på huset. Som det här med att välja sidohängda fönster med spröjs. Det får en verkligen att stanna upp en gång extra och ta en ordentlig titt. Det första gästerna ser när de kommer till en är utsidan, och med spröjsade fönster kommer du bjuda på något riktigt fint. 

Du hittar fönster med spröjs på fönsteraffärer. Det finns olika mönster på spröjsen. Kanske vill du ha alla likadana, eller så vill du ha dem olika och skapa mönster. Bara fantasin sätter gränser. Vill man kan man även köpa skräddarsydda fönster. Dessa är däremot inte riktigt lika billiga som de andra fönsterna är. Ett modernt fönster med spröjs fyller sin uppgift; isolera mot kyla och värme och vara fint.

patrick pettersson