Kom ihåg gasolflaskor på campingresan så blir den betydligt bekvämare

17 maj 2021 Cecilia Olsson

Snart är det sommar och semestertiderna känns äntligen som att de är inom räckhåll. I tider då kollektivtrafik inte är det första valet för de allra flesta så kan en husbil eller husvagn kännas som ett riktigt bra alternativ. Genom att resa med eget fordon samt hela tiden ha sovplatsen med sig så behöver man varken trängas med andra på ett tåg eller behöva fundera över ett hotells restriktioner. För att vara riktigt redo för campingsemestern så är det en sak man ska komma ihåg att ha med på resan, nämligen gasol.

Kom alltid ihåg att ta med en fylld gasolflaska 

Att ha med gasol på campingsemestern är väldigt viktigt eftersom det behövs till matlagning, uppvärmning och drift av kylskåp. Det är dock viktigt att komma ihåg att gasolen är lättantändlig, men med rätt hantering är den ett säkert, effektivt och ekonomiskt bränsle. I tillägg till större gasolflaskor till husvagnen eller husbilen så kan det även vara bra att ha med sig mindre flaskor om man till exempel planerar att göra dagsturer och vill kunna laga mat på ett stormkök. 

Hos Primagaz hittar man gasolflaskor för alla möjliga ändamål, däribland till campingutrustning samt gasolflaskor till husbil och husvagn. Det är enkelt att hitta vilken gasolflaska som passar bäst genom att man fyller i vad man har tänkt använda gasolen till. Primagaz säljer gasol till både privatpersoner och företag. 

Säkerhet är A och O

Förvara alltid gasolflaskor stående där de inte riskerar att utsättas för stötar, fall eller uppvärmning. I en husvagn får man förvara max 2 stycken flaskor på 11 kilo och ventilen ska alltid vara stängd då flaskan inte används, vare sig den är tom eller ej. Kom även ihåg att kontrollera slangar och regulatorer eftersom de blir slitna med tiden, det är mycket viktigt att byta ut dem om något inte skulle stämma.

Fler nyheter