Klinik i Malmö kan med hjälp av Botox bromsa åldrandet eller behandla smärtsamma besvär såsom migrän

Det är idag väldigt vanligt att man använder sig av Botox (Botoulinumtoxin) för att korrigera ålderstecken i ansiktet. Det är ett läkemedel som används för att minska aktiviteten musklerna och kan därmed ha positiv effekt på rynkor och fina linjer. Botox kan även användas för att behandla vissa medicinska besvär som till exempel migrän, spasticitet samt hyperhidros (överdrivna svettningar). Botox injiceras i ansiktet och man bör därför vända sig till en seriös klinik som har legitimerad personal när man ska genomgå en behandling. 

Behandlingar utifrån individuella förutsättningar och önskemål

Är man till exempel intresserad av att göra en behandling med Botox i Malmö så kan man vända sig till Clinic N.VY. De tar emot personer som vill förbättra sitt utseende och kan även ge botox-behandlingar i medicinskt syfte. Injektionerna utförs av legitimerad sjukvårdspersonal och inför en behandling ska man göra en kostnadsfri konsultation. Det gör att personalen på kliniken kan lägga upp en korrekt individuell behandlingsplan. 

Vem kan ha nytta av att göra en behandling med Botox?

Botox kan som sagt hjälpa till att behandla vissa fysiska besvär såsom migrän, spänningshuvudvärk, spasticitet, hyperhidros och även bruxism (tandgnissel). Lider man av något (eller några) av dessa problem så kan det vara värt att prova Botox för att kunna må bättre. Botox passar även för den som vill få bort linjer mellan ögonen som får en att se trött, arg eller ledsen ut (även kallat ”arga rynkan”). Läkemedlet har även positiv effekt på övriga  rynkor runt ögonen och i pannan samt kan användas förebyggande för att förhindra att rynkor uppstår.

Hur länge varar resultatet?

Effekten av en behandling med Botox märks efter ungefär en vecka och intensifieras sedan upp till flera veckor efter injektionen. Man kan återgå till normal aktivitet men bör undvika hård träning det första dygnet. Resultatets hållbarhet är individuell men ligger på allt från tre till sex månader, därför rekommenderas två till tre behandlingar per år om man vill ha ett bestående resultat.

Cecilia Olsson