Kapla väcker nostalgin i dig

Det krävs inte alltid särskilt mycket för att väcka en sentimental, bortglömd känsla och få nostalgin att pumpa ända ut i fingerspetsarna. Det kan till exempel ske när du besöker en gammal plats du inte varit på sedan du var barn. Eller när du bjuds på samma mat som ni åt på ditt bröllop. Ibland kanske det räcker att du får höra signaturmelodin till Disneydags för att börja storböla och längta tillbaka till en tid då allting var mycket enklare. 

Ovanstående nostalgifaktorer har dock ingenting att komma med jämfört med om någon skulle föreslå att ni skulle leka med kapla. För visst kommer du ihåg de klassiska kaplastavarna? Det kändes som ett obligatoriskt inslag på vartenda fritids och lågstadieskola. Det är glädjande att Kapla fortfarande producerar leksaker så att dagens barn kan få någonting konstruktivt att leka med. Något som testar tålamodet samtidigt som de har roligt. 

 

 

Tålamod och koncentration

Stav efter stav. Varje kaplastav du lade på tornet gjorde det högre och instabilare. Den eviga frågan var om det var bäst att bygga med den tunna långsidan av staven nedåt, eller om den skulle ligga platt längs marken. Det senare var såklart att föredra för stabilitet, men tornet blev sällan särskilt högt med den metoden. Det var den förstnämnda metoden som krävdes för att kunna bygga ett torn värt namnet. Helt klart. 

För varje ytterligare Kaplastav ni lade på tornet blev stämningen intensivare. Varje andetag ni tog löpte risk att förstöra flera timmars arbete. Att bygga med Kapla var att testa sitt tålamod. Varje stav var tvungen att läggas med yttersta försiktighet. Ett klumpigt finger kunde vara förödande. Tänk att Kapla fortfarande finns kvar. Att du fortfarande kan leka med Kapla med dina egna barn. Det, kära vänner, det är nostalgi i sin allra finaste form. Håller du inte med?

jonas olsson