Hjälp med vattentjänster

20 april 2021 jonas olsson

Den som bor i hus eller villa måste ibland själv fixa sitt varmvatten med hjälp av en varmvattenberedare. Ofta drivs den med el vilket kan låta oroande, men dagens moderna varmvattenberedare drar betydligt mindre ström än sina föregångare. Men det finns även varmvattenberedare som värms upp med hjälp av solen men som även är anslutna till elsystemet för säkerhets skull, ifall att solen inte skulle skina alla dagar. 

Det finns flera olika typer av varmvattenberedare och det kan ibland vara svårt att avgöra vilken som passar hushållet bäst och hur stor den bör vara. Men ett företag som arbetar med olika typer av vattentjänster kan hjälpa till och hitta den varmvattenberedare som passar bäst. Man brukar välja varmvattenberedare efter hur huset värms upp då vissa fungerar med direktverkande el, olja eller ved, medan andra är gjorda för att passa med en värmepump.

Hur stor ska en varmvattenberedare vara?

Att välja rätt storlek på varmvattenberedaren är nästan det svåraste. Är det en varmvattenberedare till fritidshuset som man är ute efter, klarar man sig ofta på en lite mindre. Men är man en stor familj med tonåringar som tycker väldigt mycket om att långduscha, behöver man givetvis en varmvattenberedare modell större. 

Detta kan ett företag som arbetar med olika typer av vattentjänster hjälpa till att beräkna. De kan hela processen – de både säljer, installerar och servar olika typer av varmvattenberedare; https://www.bengtssonab.se/vatten–avlopp. För att installera varmvattenberedare krävs specialutbildade installatörer. Ett företag som tillhandahåller olika typer av vattentjänster har även certifierad personal som kan utföra själva installationen. 

Ta in offerter från några olika företag och be även om referenser. Genom att också använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden kan man få ner priset ytterligare. Men det är viktigt att man även skriver ett ordentligt avtal med det certifierade företag som man valt, innan installationen påbörjas.

Fler nyheter