Hamburgare i Östermalm som smakar mumma

Det finns vissa maträtter som är tidlösa och som alltid fungerar i alla sammanhang. Hamburgaren, till exempel. Ofta står valet mellan korv med bröd och hamburgare när någon slänger fram grillen. Hamburgaren är förstås det självklara valet i en sådan situation. Det finns ingen tid, plats eller något sammanhang där en person skulle säga nej till en riktigt god hamburgare om man blev bjuden. Eller har du någon annan uppfattning? Trodde väl inte det.

Egentligen spelar det ingen roll om det är en Hamburgare i Östermalm eller en hamburgare på andra sidan jordklotet. När du sätter tänderna i brödet och till slut når köttet, och däremellan grönsaker och såser, är det njutning på hög nivå. Det är en unik upplevelse och en njutning som knappast kan jämföras med någonting annat. Absolut inte en klen korv med bröd. För när det serveras hamburgare finns det inte ett tvivel i världen vad man väljer.

 

Hamburgaren finns här och nu

Hamburgaren är förmodligen den mest klassiska rätten inom snabbmatskategorin. Den har dock egentligen inte funnits i svenska kretsar särskilt länge. Det var först 1955 som den fick förgylla svenska människors smaklökar, när den presenterades på en utställning i Helsingborg. Själva ursprunget till maträtten är okänt och förblir ett mysterium. Men varför ska man koncentrera sig på historien när hamburgaren finns tillgänglig här och nu?

Det enda du behöver veta är var och när du kan få tag på en hamburgare när du som mest behöver det. Kanske är det i din lokala livsmedelsbutik. Alternativt i en snabbmatslucka i stan. Vissa går till väletablerade kedjor för att köpa hamburgare. Som McDonalds eller Burger King, till exempel. Alla hittar sin egen favorit till slut. Oavsett om det är med bacon, ost, en vegetarisk variant. En sak är i alla fall säker. Alla älskar en riktigt bra hamburgare.

Lily Hansen