Fortsätt leva ett färgstarkt liv!

26 juli 2020
Mikael Barani

Att fylla 40 är som bekant något av en tröskel i livet för många. Hade man någon uns av ungdomlighet kvar i sig så raderas den – enligt utsago – plötsligt ut när man fyller fyra decennier. Det är som att den där sista strimman av ungdomlighet plötsligt försvinner vid just det klockslag när man lämnar sitt 30-tal bakom sig.

Nu är det inte riktigt så, även om många drabbas av ålderskris vid just denna tidpunkt i livet. Kanske börjar man inse vilka drömmar som man aldrig uppfyllde och börjar ångra sig över detta? 
Eller så handlar det om att man på något sätt börjar bli medveten om sin egen dödlighet.
När man var liten/ung så gick det knappt ens att föreställa sig hur det skulle vara att vara så gammal som 40 år. Aldrig att det ens fanns på kartan under 20-talet.

Att fylla 40 är på något sätt att fortfarande minnas sina yngre år, samtidigt som man även börjar få en viss uppskattning för hur det är att bli äldre. När den fysiska dynamiken i många fall börjar bli allt mer utmanande att upprätthålla så öppnar detta upp för en begynnande visdom för andra aspekter av livet.

Samtidigt gäller att att ta hand om sin kropp så att den fortsätter att vara en allierad i denna resa mot allt mer klokskap och visdom. För även om det blir svårare att ta hand om den så är det inte på något sätt omöjligt att känna sig vital, även en bit upp i åldrarna. 
Det handlar om att regelbundet vara ute och röra på sig, se till att kroppen håller sig smidig genom massage av triggerpunkter samt kiropraktik i Köping.

På så sätt optimerar du dina chanser till att fortsätta kunna leva ett livligt och rörligt liv även när du når ålderns höst.

Fler nyheter