0

Fördelarna med att lägga ansiktsmask

Rengöring och återfuktning är bra grunder för en fin och jämn hy. För de som lider av problem hy så kan det dock krävas mer än bara det för att huden ska må så bra som möjligt. Det finns massor av olika produkter man kan använda för att vårda och behandla just den hudtyp man har, för bästa effekt ska man gärna använda produkter från en och samma serie. Det som kan göra det lilla extra för hudvårdsrutinen oavsett om man har någon form av besvär eller bara vill ha lite mer lyster är en bra ansiktsmask. 

En mask kan vara räddaren i nöden

Har man oturen att huden se trött och glåmig ut precis den dagen man har ett viktigt möte eller kanske när man ska på första dejten, så kan en ansiktsmask vara det som räddar situationen. En fukt boost kan göra att hyn ser fräsch och återfuktad ut med vackert lyster. Ska man upp tidigt  efter en blöt utekväll så kan en nattmask göra att man trots allt vaknar upp med en återfuktad och välmående hy. Det är det som är det fina med en ansiktsmask, den kan ge huden precis det som den är i behov av, såsom mer fukt, näring, lyster eller kanske en djuprengöring. Masker med aktiva ingredienser kan hjälpa till att korrigera exempelvis ojämnheter, fina linjer och finnar. Det finns i princip ansiktsmasker för alla behov och hudtyper.

Vad ska man tänka på då man lägger en ansiktsmask?

Det är viktigt att man har rengjort sitt ansikte noggrant, vill man ha extra bra effekt kan man även använda en peeling innan man lägger masken. Olika masker ska appliceras på olika sätt, kräm- och lermasker fördelar man jämnt på området man vill behandla medan arkmasker läggs på huden. Man ska alltid läsa på förpackningen vad som gäller för den mask man har köpt, detta gäller även verkningstiden. På www.sephora.se hittar man ett brett utbud av ansiktsmasker från kända varumärken för olika hudtyper och problem.

Cecilia Olsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *