Födelarna med däckhotell i Tyresö

03 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Däcken som inte används finns på däckhotell i Tyresö

Jag bor i Sverige, där vintrarna kan vara långa och hårda. Därför ser jag alltid till att ha vinterdäck på min bil från november till mars. Det är lagen här, och det är av goda skäl. Vinterdäck ger bättre dragkraft och bromsning på is- och snöbelagda vägar. De kan göra hela skillnaden när det gäller att vara säker på vägarna.

Jag brukade byta mina egna däck varje år, men det var en hel del arbete involverat. Först släpa upp däcken från garaget och sen utföra själva bytet, som inte var det lättaste. Mer än en gång fick jag be grannen om hjälp för att en av muttrarna helt enkelt satt för hårt, eller hade rostar. Jag gick från att göra allt själv till att åka iväg med däcken i bilen och se till att en verkstad fixade det åt mig. Definitivt en förbättring, men det var fortfarande en massa släpande på däck upp och ner ur garaget. Nu tänker ni att det faktiskt bara händer två gånger per år, vilket i för sig är sant, men det var samma visa varje gång. Smutsiga däck som skulle hanteras.

däckhotell

Det är både bekvämt och jag sparar pengar

Nu använder jag ett däckhotell som lagrar mina däck åt mig och byter dem åt mig när årstiderna ändras. Det är mycket bekvämare och sparar pengar i längden. Om du kör i Sverige under vinterhalvåret, så måste du ha skaffa vinterdäck.

Visst det finns däck som sägs funka både på sommaren och på vintern, men prova köra på is längre upp i landet så kommer du aldrig mer vilja vara utan riktiga vinterdäck. Och om du inte vill ha problem med att byta dem själv kan du överväga att anlita ett däckhotell. Det är värt det för sinnesfriden och säkerheten att veta att du har rätt däck för förhållandena. Jag hittade Däck och Maskin AB av en slump, och har använt dem de senaste åren.

Fler nyheter