Ett invaliditetsintyg bekräftar dina permanenta skador

15 februari 2022 patrick pettersson

editorial

Ingen anklagar dig för att ljuga. Det är inte det som det handlar om. Det är bara det att aktörer som försäkringsbolag vill ha legitim dokumentation på allting. Särskilt när det handlar om pengar, och väldigt mycket mer särskilt när det handlar om ganska mycket pengar över lång tid. 

Som till exempel i händelse av invaliditet. Du kanske har varit med om en så pass rejäl olycka att det förhindrar dig från att leva ett normalt liv. Permanent. Du har med andra ord blivit invalid. Det kan till exempel röra sig om att du har varit med i en bilolycka och förlorat båda benen. Genast blir det väldigt mycket svårare att fortsätta jobba, om du nu hade ett jobb som kräver att du använder benen. Vilket är de flesta.

 

Läkaren signerar intyget

Du blir med andra ord invalid. Då går också framtida inkomster förlorade eftersom du inte längre kan jobba. Det är här du blandar in ditt försäkringsbolag. Du vill ju bli ersatt för det ekonomiska bortfallet efter din olycka. Men då krävs ett invaliditetsintyg. Ett intyg som bevisar för försäkringsbolaget att du inte hittar på. 

Det räcker inte att du rullar in på deras kontor i din rullstol och visar upp dina två stumpar där benen en gång suttit. Allt handlar om papper och underskrivna intyg. Det är en läkare som måste signera invaliditetsintyget som alltså förklarar för försäkringsbolaget att du inte längre kan stå till arbetsmarknadens förfogande.

 

invaliditetsintyg

 

Försäkringsbolagen vill inte bli lurade

Man kan tycka att försäkringsbolagen är lite väl nojiga. De har dock anledning att vara så. Det handlar trots allt om mycket pengar de ska betala ut, och folk har haft orsak att luras förut. Med ett invaliditetsintyg raderar du ut alla tvivel. Med ett invaliditetsintyg kan ingen anklaga dig för att hitta på. För ingen skulle väl ifrågasätta en läkare?

Fler nyheter