Entresolplan ger verksamheten utrymme att växa

26 januari 2021 william eriksson

Varför byta lokal? När företaget växer och kartongstaplarna i lagret likaså, finns en enkel lösning som många kanske inte har tänkt på: att installera ett entresolplan. Med hjälp av ett entresolplan kan lokalens befintliga utrymme nära på fördubblas, så länge det finns tillräcklig takhöjd. Detta går dessutom snabbt. 

Vem skulle tacka nej till ett extra våningsplan som gör livet lite lättare när det börjar bli svårt att röra sig i lagerutrymmet? Att flytta till en större lokal kan vara både tidskrävande och kostsamt, och att göra en utbyggnad är inte alltid ett möjligt alternativ. Ett entresolplan är då den ultimata lösningen för att få extra plats i en handvändning.  

En smart lösning med oändliga möjligheter

Ett entresolplan är en genial konstruktion som antingen vilar på fribärande pelare eller kan byggas upp med hjälp av hyllställningar, vilket i sin tur skapar ytterligare plats för förvaring. Men tillämpningsområdena upphör inte vid lagerlokaler. Det är också ett utmärkt sätt att skapa extra våningsplan i exempelvis butiker, kontor eller andra typer av verksamheter. 

 

 

Konstruktionen anpassas speciellt efter de behov som finns och hur lokalen är utformad, vilket gör att det är en lösning som fungerar i många slags utrymmen. Vanligtvis monteras en trappa till entresolplanet, men det finns även möjlighet att sätta in en hiss för att underlätta lyft. Även VVS går att installera.

Kostnadseffektivitet och hastighet

Fördelarna med att bygga ett entresolplan är många. Det går snabbt att montera utan att verksamhetens arbetsflöde störs nämnvärt. Dessutom är det mer ekonomiskt än att exempelvis bygga ut, plus att man slipper trassla med bygglov. 

Att anlita ett erfaret företag som erbjuder möjligheten till 3D-ritningar av den färdiga konstruktionen är ett tryggt alternativ. Det säkerställer också att inga missar sker vad gäller kundens behov. En del företag ger dessutom upp till 5 års garanti på konstruktionen, för ytterligare säkerhet.

Fler nyheter