En djuraffär i Stockholm idag

21 september 2020
william eriksson

Det finns många idag som inte riktigt vet vad en djuraffär är. När femtioplussare växte upp så fanns det, precis som namnet anger, djur i affärerna. Tanken på sången “vad tar ni för valpen där i fönstret” dyker upp i huvudet. Men som tur är har tiderna förändrats och djuren sitter inte längre i sina burar och väntar på att någon ska komma och ta dem därifrån. Vilket är skönt att veta.

Så varför djuraffärer?

I en djuraffär i Stockholm kan man köpa allt möjligt. Det kan handla om hälsosam mat eller mat för olika typer av besvär. För precis som vi människor kan inte alla hundar och katter äta allt. Men här hittar man också leksaker till djuren. Kattmynta till den lilla jamande pälstussen eller en pipande leksak till den leksugna hunden. 

Men man ska inte glömma att det finna andra djur, som hamstrar, marsvin och fåglar, som även de behöver äta och underhållas på bästa sätt. Och det slutar inte där förstås. Hundkoppel och sängar, hjul till hamstern och speglar till fågeln är andra saker man kan tänkas hitta i en djuraffär. Man får dessutom inte missa allt godis som finns för våra älskade fyrfota vänner från djurriket.

 

Skönhetsvård för fyrbenta

Vi människor älskar att gå till frisören eller nagelskulptören. Vissa djuraffärer erbjuder därför lite spabehandlingar även för de fyrbenta. Man kan kanske inte säga med säkerhet att de gillar att klippa klorna eller bli friserade. Men fint blir det iallafall. 

Det finns speciella behandlingar för valpar. Under dessa behandlingar får de vänja sig vid att bli hanterade och få sina klor klippta. Skämt åsido, behandlingarna är välgörande och klippningen kan exempelvis hjälpa hundar som lider av värmen. Samt att det blir lättare för ägaren att behandla en ögoninfektion om en hund med mycket päls blir klippt runt ögonen.

Fler nyheter