En brevvåg kan hjälpa privatpersoner och företag att spara in på onödiga utgifter

20 november 2021
Cecilia Olsson

advertorial

En brevvåg är ett perfekt hjälpmedel både i hemmet och på kontoret. De kan användas till att säkerställa att man alltid använder sig av rätt porto, varken mer eller mindre, men de kan även användas till att väga annat än brev. Många brevvågar klarar till exempel att väga mindre paket, vilket underlättar när man ska skicka det eftersom man enkelt kan boka försändelsen online. Utan en våg blir det svårt att veta vilket viktintervall man ska välja på försändelsen och man behöver då ta sig till ett postkontor eller ett ombud för att väga paketet.

Det kan bli dyrt att skicka brev med felaktigt porto

Anledningen till att man bör se till att aldrig använda sig av för lite porto är för att man då kan få betala en avgift i efterhand som kostar betydligt mer än vad det hade gjort om man frankerat rätt från början. Som avsändare blir man eftertaxerad när en försändelse som man skickat inte har tillräckligt med porto. Hos PostNord består avgiften av skillnaden mellan betalt porto och rätt porto, plus eftertaxeringsavgift på 44 kronor för det första brevet (eventuella efterföljande brev ligger på plus 11 kronor per brev).

image

Det blir även dyrt i längden om man hela tiden använder sig av för mycket porto, eller betalar dyrare paketförsändelser för att man tar i överkant gällande vad man tror att paketet väger. Även om det kan handla om några kronor för ett extra frimärke så kan det komma upp i ganska stora summor om felet ständigt upprepas.

Sortiment med kvalitetsvågar 

Vill man investera i en brevvåg så kan man vända sig till Vågexperten. Deras brevvågar är hållbara, funktionella och har dessutom snygg design. I Vågexpertens sortiment finns olika varianter, allt från enkla och okomplicerade brevvågar till brevvågar som har flera specialinställningar att välja på. Samtliga av Vågexpertens brevvågar garanterar dock en precis och snabb vägning.

Fler nyheter