Det är klokt att jämföra lån innan du ansöker

17 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

När det uppstår ett behov av pengar så finns det olika sätt man kan gå till väga för att täcka det behovet. Pengaproblemet kan till exempel lösas genom att sälja prylar eller jobba extra mycket. Vissa gånger handlar det dock om så stora summor att det skulle ta allt för lång tid att få in pengarna och andra gånger kan behovet av pengar vara så akut att det inte ens finns tid att vänta på nästa lön. Då kan det bli aktuellt att ta ett lån för att snabbt kunna lösa problemet. 

Bra att tänka på innan du tar ett lån

Om du beslutat dig för att det är ett lån som krävs för att lösa problemet så är det klokt att titta på vilka alternativ som finns. Ofta är det så att lån utan säkerhet har snabba utbetalningar, men de har i regel även väldigt hög ränta. Lån som tar lite längre tid att få och kräver god kreditvärdighet blir i regel billigare.

lån

Alla lån kostar mer eller mindre genom räntor och avgifter, det handlar bara om att ta reda på vilket som passar bäst utifrån de behov som finns. Behövs pengarna snabbt så kan det till exempel vara värt att välja ett lån med högre ränta för att smidigt kunna lösa ett pengaproblem som uppstått. Du måste dock vara väldigt noga med att läsa igenom vad som gäller för det aktuella lånet och du bör aldrig ta ett lån som det finns risk för att du kommer få problem att betala tillbaka.

En tjänst som ger anpassade förslag  

Om du registrerar dig på Swiftbanker.se så kan du få erbjudanden som är anpassade efter det du behöver. Swiftbanker matchar låntagare med långivare och ger förslag på de alternativ som de anser är den bästa matchningen. Swiftbankers tjänst är inte bindande och är dessutom kostnadsfri, så du kan helt enkelt undersöka vilka alternativ som finns och sedan ta beslut om du är intresserad eller ej.

Fler nyheter