Blir det Mitsubishi nästa gång?

26 augusti 2019 patrick pettersson
Blir det Mitsubishi nästa gång?

Mitsubishi är ett spännande val av bil, och det är därför den har blivit så populär. Den är mycket snygg att titta på, men allt på den fyller faktiskt en funktion. Exempelvis är karossen utformad som den är för att kunna ta upp energi vid en krock så att passagerarna får ökad säkerhet. Fyrhjulsdriften i kombination med en avancerad hjulupphängning gör att bilen kan köras långt utanför farbara vägar. Låg bränsleförbrukning ger lägre CO2-utsläpp. Den är flexibel, tål tung last och svåra körförhållanden. Dessutom accelererar den snabbt. Väljer du en Mitsubishi nästa gång du byter bil?

 

 

Snyggt med glastak

 

Om vi ska titta lite på utseendet, så är Mitsubishi snygg både inuti och utanpå. Modellen Mitsubishi ASX, som har bensinmotor och är 5-växlad, har ett panorama glastak. Drar man tillbaka solskyddet, kan passagerarna njuta av utsikt åt alla håll. På natten lyser LED-lampor stilfullt och höjer mysfaktorn inne i bilen. Vidare är alla reglage och instrument snygga och tydliga. Navigationssystem, 9-högtalares ljudanläggning, handsfree till mobilen och nyckelfritt låssystem ingår också. Modellen Mitsubishi Eclipse Cross har ett distinkt bakparti, skulpterade karossidor och karakteristiska strålkastare. Dessutom en 1.5L turboladdad bensinmotor. Med Mitsubishi kan du njuta av både elegans och komfort på samma gång.

 

Tekniska finesser

 

Det finns olika modeller att välja bland på din nya Mitsubishi, från dieseldriven eller bensindriven till en laddhybrid som har dubbla elmotorer kombinerat med en effektiv bensinmotor. Bilarna har allt från 5-växlad manuell växellåda till en 6-stegad CVT. Beteckningen CVT, Continuously Variable Transmission, är lite mer datorstyrd, robotiserad automat. Så valet är helt upp till dig – vad du trivs med och frågar efter. Kontakta exempelvis ett företag för Mitsubishi Service i Stockholm, så får du hjälp att välja rätt. Dessutom kan du dra fördel av att anlita dem som däckhotell. De förvarar dina däck och påminner dig när det är dags för däckskifte.

Fler nyheter