Behöver du en arborist i Skåne?

28 april 2021 william eriksson

Du kanske har landat drömboendet i Skåne? Hittat en gård, ett renoveringsprojekt kanske, med stora gamla träd, en igenväxt trädgård. Du längtar efter att kavla upp ärmarna och sätta igång, det mesta tänker du fixa själv. Du har lite erfarenhet av att renovera, och du älskar trädgårdar. Du vill nog tycka att du har gröna fingrar. 

Till och med mindre träd tar du dig an, sågar ner och tar vara på. Klyver till ved och eldar på vintern. Men, det finns några orosmoln. Det är det där gigantiska körsbärsträdet som växer alldeles för nära huset. Som hotar att falla rakt över huset och som dessutom skuggar för mycket.

 

En arborist hjälper dig med de besvärliga träden

Att ta ner stora träd som också växer på platser som är trånga eller ligger illa till, är inget för en lekman. Risken är alldeles för stor att skador uppkommer, både personskador och skador på byggnader. Anlita en arborist i Skåne för att få hjälp med de svåraste träden, det är mycket tryggare än att ge sig på jobbet själv. 

En arborist har kunskap och erfarenhet av att ta ner riktigt besvärliga träd. Professionella arborister använder sig av sektionsfällning, som innebär att fällningen sker kontrollerat. De fällda grenarna firas ner till marken och minimerar skadeverkningar. Arborister arbetar systematiskt, steg för steg, med högsta säkerhetstänk. 

 

 

Ta hand om virket eller veden själv?

Vill du själv ta hand om veden kan du be arboristen såga upp delarna, som du sedan klyver till ved. Vill du bli av med allt, inga problem, du kan få allt bortforslat. Arborister är trädexperter, och har tillgång till många hjälpmedel inom trädhantering. Du kan få hjälp med trädbeskärning, stubbfräsning, plantering, flisning, allt som berör träd. Man kan ju inte vara bäst på allt, så är blommor och växter ditt område, lämna då med varm hand träden till arboristen.

Fler nyheter