0

Använd dig av kemtvätt för miljöns skull

Allt fler människor blir mer och mer medvetna om hur mycket vi påverkar miljön och vill göra så mycket som möjligt för minska sitt avtryck. En av de största miljöbovarna är klädindustrin och bara genom att öka sin medvetenhet och tänka efter lite extra kan man minska sitt egna avtryck. Något av det enklaste man kan göra är att helt enkelt inte köpa kläder som man inte har användning för.

Det är otroligt vanligt att man köper något för att det är ett bra pris fast man aldrig skulle köpa plagget till fullpris, det är ett tydligt tecken på att man troligen inte behöver det och inte heller kommer att använda det mer än någon enstaka gång. 

Följ tvättråden och få kläder som håller längre

En annan enkel sak man kan göra är att vårda de kläder man har så att de håller sig hela och fina så länge som möjligt. Det mest grundläggande är såklart att följa tvättråden som finns på plaggen.

Kan plagget tvättas i vanlig tvättmaskin är det märkt med hur många grader man bör tvätta det och klarar det inte vanligt tvätt så är det märkt med en cirkel med någon av bokstäverna A, P, F eller W vilket innebär att det ska kemtvättas.

Välj en kemtvätt som värnar om miljön

Man bör inte tvätta ett plagg som har symbolen för kemtvätt i en vanlig tvättmaskin eftersom det finns stor risk att det blir förstört. Vänd dig istället till en kemtvätt som tar väl hand om kläderna och allra helst en som värnar om miljön.

Eriksbergs Tvätten AB är en kemtvätt som gör just det, de tillhandahåller högkvalitativ kemtvätt med snabb leverans och med omsorg om miljön. Eriksbergs Tvätten AB är ett av Stockholms äldsta och mest etablerade tvätteri. De uppfyller alla krav på yttre och inre miljö som myndigheterna ställer samt använder sig av miljövänliga produkter.

Cecilia Olsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *